viernes, 15 de febrero de 2013

La dama de blanco



La dama de blanco
Wilkie Collins


Historia de misterio e intriga inspirada en hechos reales, que se desarrolla en un ambiente plenamente victoriano. Un profesor de dibujo se enamora de una alumna, heredera de una fortuna, pero las diferencias sociales los separan. A partir de aquí las apariciones de una misteriosa dama de blanco que dice saber un secreto y el empeoramiento de las condiciones de vida de la joven y su hermana tras el matrimonio de la primera, sobre todo en el aspecto psicológico, hacen que la historia y los misterios avancen.
 
Collins es uno de los iniciadores de la novela narrada desde distintos puntos de vista de los diferentes personajes que intervienen en el libro. La trama avanza rápidamente, cada personaje que aparece aporta nuevos datos que atrapan al lector. Los protagonistas están perfectamente definidos desde el punto de vista psicológico y se hace fácil empatizar con los buenos y odiar a los malos. 
 
Advertencia: atrapa.

6 comentarios:

Quadern de mots dijo...

Tens tota la raó, atrapa. Només hi ha uns trossets que se’m van allargar massa. El que em va agradar, a part del minuciós detalls en certes descripcions, és l’estructura de la novel•la, la vaig trobar original per l’època i sobretot el fet que els personatges parlin amb els lectors i ens expliquen els esdeveniment.

Tomàs dijo...

Una història en la que si no recordo malament, l'amor i la voluntat passen pel davant dels diners i de les classes socials.

Aineta dijo...

Quadern de mots, es veu que en Collins va ser precursor d'aquest tipus de format.

Aineta dijo...

Tomàs, si, sobretot la resolució del cas passa per la voluntat del protagonista. De vegades són massa casualitats, però també em de pensar quan fou escrita la novel·la.

caterina dijo...

Un dels tants llibres comprats i pendents de llegir, i mira que li tenc ganes, més encara després d'haver llegit el teu post ;)

Aineta dijo...

Caterina, jo també el tenia en llista d'espera deia temps, has de trobar el moment