jueves, 19 de noviembre de 2015

La casa de les miniatures




La casa de les miniatures
Jessie Burton
448 pàgines
Traducció de Josefina Caball



Segle XVII, en uns Països Baixos rics, on els mercaders i artesans controlen les ciutats, Nella, una jove de camp, es casa amb un comerciant amb un secret que pot arruinar la seva vida. La germana d'aquest també amaga un secret. En un ambient angoixant tots lliuten per la seva llibertat, encara que això signifiqui que les pèrdues seran doloroses. Nella rep un regal de noces del seu marit, una casa de miniatures que haurà d'anar omplint amb les figures que encarrega a una miniaturista, la sorpresa vendrà quan les figures que rebin anticipin aconteixements que encara no han ocorregut.

Es veu que l'autora s'ha documentat bé respecte al'angoixant món de les dones a l'Àsterdam del segle XVII, marcades pel puritanisme, tota la seva vida es desenvolupa de portes cap endins, i sotmeses als homes. Burton ha volgut fer una reivindicació del paper de les dones, o al manco de la seva existència i les seves ànsies per ocupar el paper que els corresponia en la societat, encara que faltaven segles per a què arribàs.

La història m'ha semblat molt interessant, sobretot la transformació de la protagonista i el descobriment de la vertadera personalitat del marit i la cunyada. L'ambientació també està molt ben cuidada i l'argument no és gent còmode, cosa que també s'agraeix.

No hay comentarios: