domingo, 3 de abril de 2016

Un monstre em ve a veure


Un monstre em ve a veure
Patrick Ness (a partir d'una idea de Siobhan Dowd)
Il·lustracions de Jim Kay
Traducció de Ferran Ràfols Gesa
224 págines


Vaig conèixer aquest llibre gràcies al molt recomanable blog Tot és una mentida Quan el vaig anar a comprar, a la llibreria en van demanar si sabia que era un llibre infantil. Pot ser sí que ho és, o potser no. Tal volta és un llibre que quan es va escriure estava pensat per infants, però una vegada acabat, i llegit, pot anar destinat a qualsevol persona de qualsevol edat, perquè la por a perdre i a desitjar perdre algú estimat no té un destinatari en concret.

La idea de la història és de Siobhan Dowd, que va morir abans de poder –la escriure, i Patrick Ness la va dur a terme. Les il·lustracions de Jim Kay, s’avenen molt bé amb l’argument.

Ens conta la història d’un al·lot al principi de la seva adolescència al qual cada nit a les 12.07 el visita un arbre del seu jardí (el monstre del títol, o no). Les dificultats pròpies de la seva edat en un entorn hostil com pot ser l’institut, els seus sentiments de mancança per un pare divorciat absent, la molesta presència de la seva padrina, la suposada traïció de la seva millor amiga, ... tot deriva i desemboca en la malaltia que pateix la seva mare.

Llibre dur però terapèutic.

Aquí teniu el book trailer si li volu pegar una ullada:
No hay comentarios: