miércoles, 29 de noviembre de 2017

Camí d'anada i tornada


Camí d'anada i tornada
Montse Barderi i Emma Vilarasau
160 pàgines

Les autores intenten reproduir mitjançant unes cartes fictícies la relació entre Annemarie Schwarzenbach i l’Ella Maillart. La primera fou una novel·lista i periodista suïssa, provinent d'una de les famílies més riques del seu país, que va rebutjar els seus antecedents; la segona fotógrafa i escriptora de viatges, que va ser l'única dona en la categoria de regates als Jocs Olímpics de 1924. És a dir, dues dones amb una personalitat molt forta.

Unides per una relació d'amistat-amor-odi, la novel·la intenta plasmar mitjançant una possible/probable correspondència, els darrers anys de la seva amistat, quan Annemarie, afectada per una depressió, torna a Europa després d'un internament a un centre psiquiàtric dels Estats Units, en plena Segona Guerra Mundial. Vol lluitar contra el nazisme i a la vegada recuperar la seva amistat amb Ella, cercant-se a ella mateixa. Ella es troba a la Índia, perquè vol aconseguir sentir passió pura per alguna cosa.

Les cartes mostren la seva forma de veure el món en un moment molt convulse, els seus sentiments de desolació i la voluntat d'aconseguir que les coses millorin, entre d'altres. 

Es tracta d'una lectura breu, però intensa. Per pensar i sentir.

No hay comentarios: