domingo, 23 de marzo de 2014

La trama matrimonial

Jeffrey Eugenides
512 pàgines
Traducció d'Emili Olcina

Darrers dies d'universitat, Madeleine enamorada de Leonard i estimada per Mitchell, plena de dubtes sobre el seu futur, i amb certa pressió per part de la seva família. En Leonard és maníac depressiu i en Mitchell cerca explicacions en les diferents religions viatjant per Europa i arribant a la Índia.  
Els personatges són una mica freds, a mi m'ha costat empatitzar amb na Madeleine i no acab d'entendre el seu enamorament d'En Leonard, ja ho diuen que l'amor és ceg. 
I vas llegint a l'espera que les coses s'aclareixin una mica, perquè les relacions dins d'aquest triangle i dels personatges amb ells mateixos són confuses i no semblen avançar, però al final ho fan, prenen un camí, tots tres veuen no cap on aniran, però sí cap on no aniran. 
L'única objecció per mi, ja que sembla que a altres lectors els ha entusiasmat, és que has d'acceptar els personatges tal i com són, sense qüestionar-los. 

Vaig acostar-me a la novel·la per una entrada molt entusiasta a L'Espolsada llibres, a mi no m'ha desagradat, però no la recomanaria tan encoratjadorament. M'han parlat molt be de Middlesex, hauré de veure si m'agrada una mica més. 


2 comentarios:

Quadern de mots dijo...

No recordo haver llegit el comentari a l'Espolsada, però pel que expliques, no crec que em convenci la seva lectura.

Bona setmana!!!

Aineta dijo...

Quadern de mots, crec que pots prescindir d'ella. Hi ha lectures molt més interessants.