martes, 18 de junio de 2013

Les joies del paradís



Les joies del paradís
Donna Leon
336 pàgines
Traducció de Joan Puntí


Donna Leon, escriptora nord-americana afincada a Venècia, és coneguda per la saga de novel·les protagonitzades pel Comissari Brunetti.  Aquesta no és una d’elles, sinó que està inspirada en la realitat. Es tracta de la historia d’Agostino Steffani, personatge amb múltiples facetes: compositor, cantant, bisbe. Sembla que n’Steffani va ser llargament oblidat i la mezzosoprano Cecilia Bartoli va suggerir a l’escriptora nord-americana que escrivís la seva història.  Fins aquí sembla engrescador, la protagonista tendria part de Donna Leon, viu a Venècia, odia els turistes, especialista i amant de la música barroca, però des del meu punt de vista a la història li falta garra, la intriga és molt lenta, queden molts d’interrogants oberts sobre la vida d’Steffani, el contingut dels dos baüls propietat del compositor que la protagonista deu investigar, no té gaire atractiu i manco el desenllaç final. És un llibre que es deixa llegir, però al final una pensa i? Al seu favor he de dir que desperta la curiositat sobre la música d’Steffani. 




4 comentarios:

Quadern de mots dijo...

No he llegit res de l'autora i crec que quan ho faci no començaré per aquest, segons dius li falta el ganxo i l'acció per fer-la prou atractiva.

Aineta dijo...

Quadern de mots, crec que el seu fort deuen ser les novel·les del Comissari Brunetti.

caterina dijo...

N'he llegit un de Donna Leon i no me va desagradar. En tenc un segon pendent. Però reconec que sí, és una mica lenta en les trames i hi ha novel·les negres molt millors. Jo sí he llegit Brunetti.

Aineta dijo...

Caterina, hauré de provar amb en Brunetti.